Bedrijven voorzien thuiswerkers van een firewall om cyberaanvallen te voorkomen
Sinds het begin van de coronacrisis werken meer dan 2 miljoen Nederlanders thuis. Dat betekent dat miljoenen mensen via hun thuisnetwerk toegang hebben tot het bedrijfsnetwerk. Hierdoor zijn ook de dreigingen van cybercriminelen om in te breken op zowel het zakelijke als het thuisnetwerk, enorm gestegen. Extra redenen voor veel bedrijven om de veiligheid van zowel kantoor als thuis een upgrade te geven.
VPN-verbinding volstaat?
Veiligheid staat voor de meeste bedrijven op 1. Een veelgehoorde kreet vanuit bedrijven is dan ook: ‘maar wij hebben een VPN-verbinding’. Ja, gelukkig hebben de meeste bedrijven wél een VPN-verbinding tussen kantoor en de thuiswerker. Een VPN-verbinding (Virtual Private Network) zorgt namelijk voor een beveiligde verbinding. Dit geeft een gebruiker, in dit geval een thuiswerker beveiligde toegang tot het bedrijfsnetwerk via een versleutelde, virtuele tunnel. Deze tunnel kan dus niet van buitenaf binnengedrongen worden. Maar dit is dus primair gericht op het beveiligen van het bedrijfsnetwerk en niet op het netwerk van de thuiswerker.
Met andere woorden; het kantoorpand is beveiligd met sloten, alarm, meldkamer en camera’s maar bij de werknemer thuis staan de ramen en deuren wagenwijd open.
Staat de deur bij jouw personeel open?
Heb je weleens nagedacht over de veiligheid van het netwerk bij jouw werknemers thuis? Wat als er een cyberaanval plaatsvindt naar dat netwerk? En wat nou als er misschien wel tientallen mensen thuiswerken?
Daarom is het belangrijk om de Single Point of Failure (SPOF) van je organisatie in kaart te brengen. De SPOF geeft aan waar het hele bedrijfsnetwerk stopt met werken als er op een bepaalde plek iets fout gaat. In simpele bewoording: stel dat alle smartphones via het wifi-netwerk werken, en het wifi-netwerk ‘ligt eruit’, dan is dit de SPOF.
Wanneer het thuisnetwerk van personeel wordt aangevallen en bedrijfskritische data wordt bijvoorbeeld gestolen, dan is dit de SPOF die jouw bedrijf kan platleggen.
Firewall voor de thuiswerker beveiligd je gehele bedrijf
Een firewall bij werknemers thuis zorgt ervoor dat er een virtuele muur om hun werkplek staat. Hierdoor kunnen cybercriminelen, ook thuis, niet naar binnendringen op het netwerk. De firewall onderscheidt hierbij welk verkeer gewenst of juist ongewenst is, waarbij ongewenste bezoekers niet toegelaten worden. Zo is dus niet alleen het netwerk op kantoor optimaal beveiligd, maar ook thuis als de kantoorruimte van 2020, waar ook alle bedrijfskritische data te benaderen is.
En is dit dan een kostbare operatie om ook thuisnetwerken te beveiligen? Nee. 123Firewalls levert ook firewalls speciaal voor thuisnetwerken al vanaf €189,-, waarbij er zelfs mogelijkheden zijn tot installatie door gecertificeerde monteurs. En omdat zelfs tot 60% van de werknemers thuis wil blijven werken na de coronacrisis, is het een duurzame oplossing gericht op de toekomst en veiligheid van jouw bedrijf.
Zorg daarom dit jaar nog voor een beveiligd kantoor bij jouw werknemers en neem contact op met 123Firewalls.